Στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων, εν όψει της συζήτησης στη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η Κατερίνα Παπακώστα.

Με τους εκλεκτούς συναδέλφους της, κατόπιν πρόσκλησης από τον Πρόεδρο κ. Γουγουλάκη και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, συναντήθηκε χθες το πρωί η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, εν όψει της επεξεργασίας από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του νέου φορολογικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

«Γνωρίζω καλά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά ο δικηγορικός κλάδος», δήλωσε η Βουλευτής, η οποία ασκεί μάχιμη δικηγορία επί σειρά ετών, συμπληρώνοντας:  «είναι προς όφελος μας  να επιδιώκουμε τον γόνιμο διάλογο που θα οδηγεί στην υιοθέτηση δίκαιων και επωφελών λύσεων. Στόχος μας είναι να καταγράψουμε τους προβληματισμούς, προκειμένου να επιτύχουμε τον σχεδιασμό ενός φορολογικού σχήματος που θα προάγει την ισότητα και δικαιοσύνη μεταξύ των ελεύθερων επαγγελματιών, συμβάλλοντας, παράλληλα, αποτελεσματικά στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και στην στήριξη των υγιών και πραγματικά βιώσιμων επιχειρήσεων».

Ήδη, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, η κυβέρνηση, θέτει υπό συζήτηση τους όρους που αφορούν την πρόβλεψη μαχητότητας του τεκμαρτού εισοδήματος, ενώ παράλληλα, γίνονται διεργασίες αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού του φόρου, ούτως ώστε να βελτιωθούν οι επιβαρύνσεις σε κάθε κατηγορία επαγγελματιών. Επιπλέον, όπως εξήγησε η κ. Παπακώστα, το μέτρο που προτείνεται προβλέπει τις αντίστοιχες εξαιρέσεις, για την ελάφρυνση ορισμένων κατηγοριών, με βάση συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια.

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως, ως κυβέρνηση, πως πρόκειται για ένα δύσκολο μεταρρυθμιστικό εργαλείο, για αρκετούς επαγγελματίες. Η φοροδιαφυγή, όμως, είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό, υπαρκτό, και είναι πολλαπλάσια επώδυνο για το σύνολο των Ελλήνων φορολογούμενων».

Συμμεριζόμενη, πάντως και η ίδια ως νομικός τις ανησυχίες των συναδέλφων της, κι έχοντας καταγράψει τα αιτήματα και τις παρατηρήσεις τους, η Βουλευτής δεσμεύτηκε να επισημάνει τα θέματα στον αρμόδιο Υπουργό, ώστε να ληφθούν υπ’όψιν κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

 

Διαβάστε επίσης