Συνάντηση της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνας Παπακώστα, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο.

Συνάντηση μεταξύ της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Κατερίνας Παπακώστα-Παλιούρα και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή. 

 

Η κ. Παπακώστα έγινε δεκτή από τον Μακαριώτατο, ο οποίος της ευχήθηκε για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία και προστιθέμενη αξία που έχει το υπουργείο για την κοινωνία και τους πολίτες .

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα για την κοινωνική συνοχή και την κοινή ανάληψη δράσεων, που που θα στοχεύουν στην πρόληψη και εξάλειψη φαινομένων όπως η ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα. 

 

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την αδήριτη ανάγκη για στενότερη συνεργασία με στόχο την ενίσχυση των πρωτοβουλιών για την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 

Η Υφυπουργός κ. Παπακώστα επεσήμανε τον κομβικό ρόλο της Εκκλησίας στη διαμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας, δηλώνοντας: “Η Εκκλησία της Ελλάδος υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος της ταυτότητας, του πολιτισμού και της ανθεκτικότητας του έθνους μας. Αναμφίβολα έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην παροχή σταθερής υποστήριξης μέσω εκτεταμένων κοινωνικών, εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών. Από την παροχή βοήθειας σε οικογένειες σε περιόδους κρίσης έως την καλλιέργεια του πνευματικού και ηθικού ιστού της κοινωνίας μας, η συμβολή της Εκκλησίας επηρέασε βαθιά την πορεία της ιστορίας μας και συνεχίζει να εμπνέει ελπίδα και ένα αίσθημα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό.

 

Η συνάντηση κατέδειξε το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ της υφυπουργού και της ηγεσίας της Εκκλησίας, αναδεικνύοντας τους κοινούς στόχους για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού, για την ανάπτυξη προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην κοινωνική αλληλεγγύη και την καταπολέμηση κάθε είδους ανισοτήτων. 



Διαβάστε επίσης