Σε σύσκεψη για το υδατικό πρόβλημα στη Θεσσαλία, παρευρέθηκε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα.

Σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτριο Κουρέτα, με θέμα «Υδατικό Πρόβλημα και Αχελώος» συμμετείχε η υφυπουργός κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα. 

 

Σε μια αναλυτική συζήτηση, με την παρουσία πλήθους αυτοδιοικητικών αλλά και βουλευτών από όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η τρικαλίνη Υφυπουργός τόνισε την σημασία που διαδραματίζει ο Αχελώος για ολόκληρη την Περιφέρεια αλλά και την ανάγκη ενός κοινού σχεδιασμού, ο οποίος θα στοχεύει στην ολιστική αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος, ώστε να εξασφαλιστεί η θωράκιση της Θεσσαλίας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

 

Συγκεκριμένα, δήλωσε: “Η διαχείριση των υδάτων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, αποτελεί ένα εξαιρετικά επείγον και κρίσιμο στη αντιμετώπιση του πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που μας επηρεάζει και μας αφορά όλους. Το χρονίζον ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου, το οποίο έχει γίνει αντικείμενο και δικαστικής διένεξης, προκρίνεται ως εκ νέου λύση η οποία θα συμβάλλει καθοριστικά στα φαινόμενα ξηρασίας τα οποία άλλωστε επιτείνονται απο την κλιματική αλλαγή.” ενώ συνέχισε επισημαίνοντας: “Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει θέσει ως προτεραιότητας το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας. Μέσω των Σχεδίων Διαχείρισης ΛΑΠ αλλά και των Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα οδηγηθούμε, με πολλή δουλειά και πρωτίστως αγαστή συνεργασία, στην επίτευξη μιας “καλής” κατάστασης των υδάτων, ειδικά σε μία εποχή που οι φυσικές καταστροφές καθιστούν τις ενέργειες μας ακόμη πιο επείγουσες και αναγκαίες.”


Διαβάστε επίσης