Η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα, εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στους Καλαρρύτες.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα, επισκέφθηκε τους Καλαρρύτες και παρέστη στην επετειακή εκδήλωση για την 203η επέτειο της Επανάστασης των Καλαρρυτών. Εκκλησιάστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και στην συνέχεια, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, τιμώντας τις θυσίες που έκαναν για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του έθνους μας.

 

“Με ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια βρίσκομαι σήμερα εδώ σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 203ης επετείου της επανάστασης των Καλαρρυτών, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στεκόμαστε εδώ, σε τούτη την ένδοξη γη, για να τιμήσουμε και να θυμηθούμε τις ηρωικές πράξεις των προγόνων μας, που με θάρρος και αποφασιστικότητα αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του έθνους μας.”, δήλωσε η Υφυπουργός κα. Παπακώστα.

 

“Το 1821, παρά την τελική καταστολή και καταστροφή των Καλαρρύτων και του γειτονικού Συρράκου, οι κάτοικοι των Καλαρρυτών, συνέβαλαν σημαντικά στην εθνική παλιγγενεσία, αναδεικνύοντας τις βαθιές αξίες και τα ιδανικά τους μέσα από τις πράξεις και την αφοσίωσή τους.”

 

Αναλογιζόμενη τη σημασία της ημέρας, η Υφυπουργός κ. Παπακώστα τόνισε τις διαχρονικές αξίες της επανάστασης. “Αυτή η εορταστική ημέρα μας καλεί να αναλογιστούμε τις αξίες που τους οδήγησαν στη θυσία και να ανανεώσουμε την δέσμευσή μας προς την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη. Ας εμπνευστούμε από το παράδειγμά τους και ας εργαστούμε μαζί για ένα καλύτερο μέλλον, με την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο πάθος που έδειξαν εκείνοι.”

 

Η υφυπουργός, ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό της, εκφράζοντας την ελπίδα, ότι ο εορτασμός θα αναζωπυρώσει τη μνήμη και το πνεύμα των ηρώων, διασφαλίζοντας, ότι οι αγώνες τους θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.

 

Αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, ακολούθησε ένα πλούσιο πρόγραμμα για τον εορτασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς των Καλαρρυτών. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν μια εντυπωσιακή παρουσίαση παραδοσιακών χορών, όπου οι καλαρρύτες χορευτές ανέδειξαν την πλούσια χορευτική παράδοση της περιοχής, καθηλώνοντας τους παρευρισκόμενους με τις ικανότητες και το πάθος τους.

 

Ο εορτασμός συνεχίστηκε με ένα παραδοσιακό καλαρρύτικο γλέντι, προσφέροντας μια γεύση της τοπικής κουζίνας και φιλοξενίας. Η γιορτή αυτή, έφερε κοντά ντόπιους και επισκέπτες, που απόλαυσαν τις γαστρονομικές γεύσεις και την εορταστική ατμόσφαιρα, αποτυπώνοντας το πνεύμα της ενότητας, που χαρακτηρίζει τους Καλαρρύτες.


Διαβάστε επίσης